Mizeria z natką pietruszki

Mizeria z natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    2 szt
  • śmietana 18-procentowa

    1 mały kubeczek
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • ocet

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Lekko solimy i odstawiamy na 10 minut. Następnie odciskamy powstały sok. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem, octem oraz cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marko

30.06.2012 21:16
pyszna

Anulka75

30.06.2012 21:01
robię podobną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat