Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z jarmużem, natką pietruszki i szczypiorkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek świeży 1/3 sztuki
szczypiorek 1/3 pęczka
natka pietruszki 1 gałązka
jogurt naturalny 5 łyżek
śmietana 30% 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1/2 łyżeczki
jarmuż 1 świeży
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z jarmużem, natką pietruszki i szczypiorkiem

Ogórka obrać i pokroić w plasterki.

Jarmuż umyć, osuszyć i bardzo drobno posiekać listki, odrzucając łodyżki.

Natkę pietruszki i szczypiorek posiekać.

Wrzucić wszystkie warzywa do miseczki, posolić popieprzyć i wymieszać.

W kubku wymieszać jogurt i śmietanę. Następnie wylać na warzywa i posypać sosem sałatkowym. Wszystko dokładnie wymieszać.

Spożyć po kilku minutach od przygotowania. Sałatka nie nadaje się do dłuższego przechowywania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 07.05.2014 12:11
super lubię taką
Bernadeta1 19.02.2014 00:19
zdrowa i bardzo smaczna
msmariusz 19.01.2014 23:12
rewelacyjny przepis
Alex_M 17.01.2014 11:51
rewelacja :) do mizerii jeszcze go nie dodawałam ;)
Mniam 17.01.2014 09:40
Jak kiedyś spotkam jarmuż to chyba wykupię wszystko co będzie!
Gabi44 16.01.2014 21:01
Jarmuż to takie dobre zimowe warzywo.Szkoda ,że w sklepach trudno go znaleźć.
Kuchenka 16.01.2014 17:23
no, pomysłowa!!!
brioszka 16.01.2014 17:15
samo zdrowie, mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak