Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria ogórkowa z koperkiem zielonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 600 g,
koper świeży 1/2 pęczka,
sól i pieprz do smaku,
cebula 1 szt.mała,
cukier do smaku,
ocet do smaku
maślanka według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria ogórkowa z koperkiem zielonym

Ogórki zielone obrać, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać obraną, drobno pokrojoną, małą cebule, drobno poszatkowany koperek zielony.

Następnie dodać do smaku soli i pieprzu a także cukru i octu według uznania.

Wszystko razem wymieszać.

Całość połączyć z maślanką i ponownie wymieszać.

Włożyć do lodówki do schłodzenia.

Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2017 21:25
Uwielbiam mizerię.
jejkuchnia 13.09.2017 07:04
Jeden z najlepszych dodatków do obiadu! Ja lubię bardzo z rzodkiewką i szczypiorkiem. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak