Mizeria

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    15-20 dag
  • olej

    1 szkl
  • ocet 10 %

    1/2 szkl
  • cukier

    2 łyżki
  • pieprz Prymat

  • zielony koper

  • ogórki

    10 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyte, obrane, pokrojone lub poszatkowane, dobrze posolone wymieszać i pozostawić na 2-3 godziny. Następnie odcisnąć sok. Zagotować ocet z cukrem, przestudzić, wlać do ogórków razem z olejem. Dodać pieprz i pokrojony koperek, wy¬mieszać. Włożyć do słoików, zamknąć. Spasteryzować. Przed podaniem można dodać pokrojoną cebulę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat