Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mix sałat z pikantnym sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet winny 1 łyżka
parówka drobiowa lub sojowa 2 szt
sałata lollo rosso
sałata lollo biondo
fasolka szparagowa
sos chili 2 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Mix sałat z pikantnym sosem

Liscie sałat myjemy dokładnie i osuszamy w wirówce do sałaty. Parówki obieramy z folijek, podgrzewamy np w mikrofalówce i kroimy w plasterki. Fasolke szparagową myjemy, obcinamy jej końce i gotujemy w osolonym wrzątku. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Sos słodki chilli mieszamy z octem winnym i polewamy nim sałatę. Mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak