Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miśki Mikołajki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 150 gram
serek waniliowy 1 sztuka
masło 2 łyżki
żelki 20 sztuk
lukier
posypka cukrowa "maczek"

Przepis i sposób przygotowania na: Miśki Mikołajki

Do przygotowania pralinek potrzebna nam będzie foremka typu Ule w postaci misia. Biszkopty, najlepiej czerstwe, wałkujemy na proszek. Dodajemy do niego masło oraz serek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż powstanie lepka masa. Jeśli jest za rzadka dodajemy więcej biszkoptów a jeśli za gęsta więcej masła. Za pomocą foremki robimy misie. Żelki, "czerwone piramidki", dekorujemy lukrem tak, aby przypominały czapkę Mikołaja. Przyklejamy każdemu misiowi. Z cukrowego maczku wybieramy po 40 niebieskich groszków i 20 czerwonych. Z tych ostatnich robimy noski. Za pomocą lukru i niebieskich groszków robimy oczy. Pralinki przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 31.08.2015 20:28
piękne misie
sammakko 09.02.2015 22:46
Dziękuję :)
Ania84 07.12.2014 17:22
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak