Miś na waflach

Miś na waflach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle ryżowe

    2 sztuki
  • ryż

    1 opakowanie
  • sałata

    3 listki
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek

    1 sztuka
  • ser żółty

    2 plasterki
  • oliwki czarne

    2 sztuki
  • Kotlet:

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 natka
  • wędlinka

    1 plaster
  • ketchup

    2 łyżki
  • koperek

    1 natka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Miś na waflach

Ugotować ryż. Na talerz ułożyć wafle a na około plasterki ogórka, sera, pomidora, kotlecika, sałatę i natkę pietruszki. Z ryżu uformować kulkę mniejszą jako główkę, większą owalną jako brzuszek i malutkie jako łapki i uszy. Z oliwki zrobić uszka, oczki, nosek i uśmiech. Z koperku pazurki. Na łapki położyć odrobinkę wędliny a z ketchupu zrobić kropeczki. Ozdobić wedle uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

lawenda 08.05.2013 14:39
wyglada pyszniie
Kuchareczka2 17.10.2012 18:31
cudny
eli82 28.01.2012 11:13
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat