Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIRUNA Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM W DELIKATNEJ PANIERCE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna 3 filety
jajko 1 szt
mąka pszenna 3 łyżki
woda 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 1 łyżeczka
koperek 1-2 łyżki
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: MIRUNA Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM W DELIKATNEJ PANIERCE

Kroki postępowania

1
Filety posolic, popieprzyc i skropic sokiem z cytryny z obu stron. Następnie przygotowac panierkę do filetów z jajka, mąki i wody.
Krok 1 - MIRUNA Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM W DELIKATNEJ PANIERCE foto
2
Na patelni rozgrzewamy oliwę i kolejno małe kawałki zanurzamy w panierce, kładziemy na rozgrzaną oliwę i smażymy na rumiano.
Krok 2 - MIRUNA Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM W DELIKATNEJ PANIERCE foto
3
W tym czasie masło rozpuszczamy i dodajemy do niego posiekany czosnek, trzeba pilnowac aby czosnek się nie przypalił. Po chwili zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekany koperek.
Krok 3 - MIRUNA Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM W DELIKATNEJ PANIERCE foto
4
Usmażoną rybę polewamy masełkiem czosnkowo-koperkowym i podajemy z ulubionymi składnikami.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 4 - MIRUNA Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM W DELIKATNEJ PANIERCE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 16.11.2013 17:07
Mmm, zjadałbym z chęcią;)
fotoviderek 22.05.2013 06:53
Wspaniałą rybka :)
aisoglam 12.12.2012 22:58
Apetyczna ta rybka :)
adelajda 10.12.2012 07:13
rybki w każdej postaci lubię !
Konczi 05.12.2012 13:02
mniam musiała być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak