Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miruna z francuskiej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 1 płat
por 1 szt.
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
boczek wędzony 2 plastry
masło 1 łyżka
olej rzepakowy
tymianek
ocet winny 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: miruna z francuskiej

Płat miruny podziel na równe kawałki, skrop cytryną, posól, dopraw pieprzem ,tymiankiem i odstaw do lodówki na 15 -20 minut.
Na rozgrzaną patelnię dodaj masło i poczekaj aż się rozpuści, dodaj pokrojony w drobną kostkę boczek-podsmaż, następnie dodaj por (skrojony w piórka), sól i pieprz. Gdy por będzie lekko chrupiący dodaj łyżkę octu winnego i 1 łyżkę musztardy francuskiej. Połącz dokładnie ze sobą wszystkie te składniki.
Na patelnie wlej sporą ilość oleju rzepakowego i poczekaj, aż będzie bardzo rozgrzany, wtedy dopiero połóż rybę, smaż kilka minut z każdej strony.
Super dodatkiem do ryby są pieczone ziemniaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.11.2016 14:16
pysznie sie prezentuje
Wiesława1 22.11.2016 11:40
Świetna propozycja
jan_mag 22.11.2016 09:14
bardzo lubię
MonikaW 22.11.2016 07:16
ciekawy przepis
Franciszek 22.11.2016 00:57
dobra rybka
norweska20 21.11.2016 23:25
wygląda bardzo kusząco :)
w mojej kuchni 21.11.2016 23:12
apetyczna rybka u Ciebie
bertpvd 21.11.2016 21:02
wspaniała rybka
Łukasz15 21.11.2016 20:51
Super wygląda
Renataj 21.11.2016 20:51
Bardzo apetyczna rybka:)
Kolorowy Garnek 21.11.2016 20:24
Dziękuje ;-)
Kolorowy Garnek 21.11.2016 20:22
Bardzo dziękuje :-)
kd045 21.11.2016 20:19
super przepis ;]
ilka01 21.11.2016 19:32
pyszności :)
Bernadeta1 21.11.2016 18:40
smaczna rybka
2milutka 21.11.2016 18:36
Bardzo fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak