Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 2-3 płaty
ziemniaki 5 sztuk
cebula 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
natka pietruszki 1 sztuka
szynka kilka plastrów
koperek
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mleko do panierki
jajko do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w warzywach

Kroki postępowania

1
Mirunę pokroić w mniejsze płaty. Każdy z nich posolić. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Ziemniaki pokroić w plasterki, posolić z obu stron i podgotować. Warzywa pokroić w nieduże półplasterki.
Krok 1 - Miruna w warzywach  foto
2
Szynkę w kosteczkę. Wykładać warstwami w żaroodpornym naczyniu. Przyprawić przyprawami wg uznania.
Krok 2 - Miruna w warzywach  foto
3
Posypać na koniec posiekanym koperkiem i pietruszką. Piec w piekarniku ok. 20-25 min. Wykładać ciepłe na talerze.
Krok 3 - Miruna w warzywach  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.01.2015 01:09
same pyszności do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak