Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z miruny 1/2 kg
cytryna
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Filety płuczemy i osuszamy. Nacieramy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 1 - Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a foto
2
Z umytej cytryny ścieramy skórkę na tarce o małych oczkach. Mieszamy z bułką tartą.
Krok 2 - Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a foto
3
Filety panierujemy w mącę, jajkach wymieszanych z solą i pieprzem i bułce tartej.
Krok 3 - Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 4 - Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 16.11.2013 09:25
APETYCZNIE WYGLADA
adelajda 29.06.2013 11:10
bardzo lubię ryby
Katarzyna59 19.06.2013 07:36
bardzo smaczna
Joanna23 09.04.2013 11:12
pyszna rybka
EmciaPichci 10.01.2013 20:44
fajny pomysł!
monisia1977 09.01.2013 11:55
pycha
Beata61 09.01.2013 07:31
taka rybka zawsze mi smakuje :)
gosia561 09.01.2013 00:00
ale rybka
jasiek 08.01.2013 23:41
super rybka
ziutula
ziutula 08.01.2013 23:32
smaczna rybka
octo 08.01.2013 23:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak