Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w cieście koperkowym
Kroki postępowania
Filety umyć, przekroić na pół (można na mniejsze kawałki), oprószyć solą i pieprzem.
Miruna w cieście koperkowym to propozycja dania z ryby idealna na co dzień, jak i też na bardziej uroczyste okazje, np. wigilijną kolację.
jajko |
2 sztuki
|
mąka pszenna |
8 łyżek
|
mleko |
3/4 szklanki
|
posiekany koperek |
3 łyżki
|
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
|
Pieprz czarny mielony Prymat |
|
olej do smażenia |
|
mąka pszenna |
do obtoczenia
|
filet z miruny |
500 gramów
|
Filety umyć, przekroić na pół (można na mniejsze kawałki), oprószyć solą i pieprzem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: