Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w cieście koperkowym
Kroki postępowania
Filety umyć, przekroić na pół (można na mniejsze kawałki), oprószyć solą i pieprzem.
Miruna w cieście koperkowym to propozycja dania z ryby idealna na co dzień, jak i też na bardziej uroczyste okazje, np. wigilijną kolację.
jajko | 2 sztuki |
mąka pszenna | 8 łyżek |
mleko | 3/4 szklanki |
posiekany koperek | 3 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
olej do smażenia | |
mąka pszenna | do obtoczenia |
filet z miruny | 500 gramów |
Filety umyć, przekroić na pół (można na mniejsze kawałki), oprószyć solą i pieprzem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: