Miruna pieczona z mozzarellą i pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miruna filet

    1/2 kg
  • pomidor

    1 szt
  • mozzarella

    1 duża kulka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tymainek

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • koperek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Miruna pieczona z mozzarellą i pomidorami foto
Pomidory myjemy i kroimy na plastry.
Mozzarellę osączamy i kroimy na plasterki.
Krok 2 - Miruna pieczona z mozzarellą i pomidorami foto
Na folii aluminiowej układamy filety z miruny i przyprawiamy. Filety należy umieścić skórką do folii.
Na każdym kawałku ryby układamy przemiennie ser i pomidora i przyprawiamy.
Krok 3 - Miruna pieczona z mozzarellą i pomidorami foto
pieczemy 20 minut w piekarniku.
Pyszne, dietetyczne i zdrowe.
Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 30.12.2014 08:56
ooo, bardzo fajny pomysł
artur7 05.03.2014 17:51
pyszny pomysl
Ania321 17.01.2014 13:05
coś pysznego :)
GOSIA18 17.01.2014 10:33
Oryginalny pomysł
Monia 17.01.2014 09:02
W taki sposób miruny nie jadłam jeszcze :)
norweska20 17.01.2014 08:20
szybkie i smaczne..pycha
Magula 17.01.2014 08:13
ciekawy pomysł
moni0212 16.01.2014 23:04
pycha mmmmm;)
Gracer 16.01.2014 22:58
pycha obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat