Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna opiekana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ma ciasto

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 5 łyżek
mleko 100 ml
Sól ziołowa jodowana Prymat duża szczypta

Lista składników

filet z miruny 300 gram
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna opiekana

Filet z miruny odmrozić i posypać przyprawą do ryb. Pozostawić na kilka minut.Z mleka, jajka, mąki i soli przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Filet obtoczyć w cieście i smażyć na patelni z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 05.11.2014 12:17
Fajna rybka;)
ice cubes 04.11.2014 23:14
dobry obiad :)
olyabuziaczek 04.11.2014 22:06
uwielbiam ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak