Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna grillowana z szałwią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 300 g
szałwia 10 listków
oliwa 2 łyżeczki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna grillowana z szałwią

Rybę umyć ,jeśli jest mrożona to wcześniej odmrozić ,osuszyć .Polać oliwą z oliwek ,skropić sokiem z cytryny. Posypać przyprawą do ryb ,pieprzem kolorowym ,cytrynowym . Odłożyć do lodówki na 20 -30 minut .
Wyjąć i przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową , obłożyć listkami szałwii i grillować około 3-4 minuty i odwrócić na drugą stronę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak