Miruna grillowana z szałwią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z miruny

    300 g
  • szałwia

    10 listków
  • oliwa

    2 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć ,jeśli jest mrożona to wcześniej odmrozić ,osuszyć .Polać oliwą z oliwek ,skropić sokiem z cytryny. Posypać przyprawą do ryb ,pieprzem kolorowym ,cytrynowym . Odłożyć do lodówki na 20 -30 minut .
Wyjąć i przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową , obłożyć listkami szałwii i grillować około 3-4 minuty i odwrócić na drugą stronę .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat