Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Miodzik malinowy

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże
700-750 g
woda
1/2 litra
cukier
1/2 kg
cukier waniliowy
2 op.
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Miodzik malinowy

Zagotować wodę z cukrem i cukrem waniliowym - gotować 25-30 minut (na sporym ogniu) do uzyskania syropu.
Do gotowego syropu wsypać maliny, zmniejszyć płomień, gotować godzinę, po czym odstawić z ognia.
Po zupełnym ostygnięciu ponownie zagotować i gotować godzinę - co jakiś czas potrząsać garnkiem.
Zdjąć z ognia i wystudzić - syrop powinien mieć konsystencję miodu i piękny czerwono-bursztynowy kolor.

Przelać do słoiczków lub butelek - używać do polewania gofrów, lodów, placuszków czy naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak