Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo-musztardowe skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
musztarda dijon 3 duże łyżki
miód 2 duże łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-musztardowe skrzydełka

Każde skrzydełko podziel na trzy części, przecinając w każdym stawie (zgięciu). Najmniejszy kawałek - końcówkę skrzydełka wyrzuć. Pozostałe dwie części przełóż do miski.
Musztardę i miód dokładnie wymieszaj i dodaj do pociętych skrzydełek w misce. Natrzyj dokładnie kurczaka marynatą. Przykryj miskę i odstaw chłodne miejsce na min. 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni w opcji z termoobiegiem. Skrzydełka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie włóż je do piekarnika na 45 minut przewracając przez pierwsze pół godziny co 15 minut, i kolejne dwa razy podczas ostatnich 15 minut pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak