Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka krupczatka
1 kg -
żurawina suszona
2 łyżki -
słonecznik łuskany
200 g -
ostropest
mielony 2 łyżki -
rodzynki
sułtańskie 100 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżka -
miód spadziowy
1 łyżka -
drożdże świeże
42 g -
maślanka
1/2 litra -
woda letnia
1/2 litra
Przepis i sposób przygotowania Miodowo - maślankowy chlebek na krupczatce
Kroki postępowania











Smaczny, domowy chlebek na miodzie i maślance upieczony z mąką krupczatką oraz dodatkiem bakalii. Polecam go na śniadanie z nabiałem lub ulubionymi konfiturami. Brak przekroju chlebka wiąże się z tym, że był on przeznaczony w całości do poczęstowania![]()
Komentarze (0)