Miodowo-estragonowy królik

Miodowo-estragonowy królik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • królik

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • estragon

    2-3 gałązki
  • oregano świeże

    2-3 gałązki
  • olej do smażenia

  • masło do smażenia

    2-3 łyżki

marynata

  • miód płynny

    2-3 łyżki
  • sól i pieprz

  • papryka słodka mielona

  • zioła prowansalskie

  • sok z cytryny

  • oliwa

    4-5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Miodowo-estragonowy królik foto
Składniki marynaty mieszamy i wkładamy do niej poporcjowane mięso. Dokładnie mieszamy. Odstawimy na przynajmniej 2 godziny do lodówki.
Krok 2 - Miodowo-estragonowy królik foto
Masło i olej rozgrzewamy na patelni i obsmażamy królika.
Krok 3 - Miodowo-estragonowy królik foto
Cebulę siekamy i wrzucamy do rondla na rozgrzany olej. Kiedy się zeszkli dodajemy posiekany czosnek i gałązki ziół.
Krok 4 - Miodowo-estragonowy królik foto
Królika przekładamy do cebuli, zalewamy wrzątkiem i dusimy do miękkości mięsa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madzai

21.10.2016 21:07
bardzo dobry

Malinka

05.01.2016 13:17
Mmmm, króliczek...pycha!

anka1988

05.01.2016 09:44
królika polubiłam od pewnego czasu, gotując go synkowi. tak przyrządzony na pewno jest pyszny!

IZABELA29

05.01.2016 07:39
Bardzo dobre i delikatne mięsko

sliwka

04.01.2016 21:11
Ciekawy przepis;))

kasiaw

04.01.2016 21:07
pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat