Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo-estragonowy królik

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

królik 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
estragon 2-3 gałązki
oregano świeże 2-3 gałązki
olej do smażenia
masło do smażenia 2-3 łyżki

marynata

miód płynny 2-3 łyżki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sok z cytryny
oliwa 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-estragonowy królik

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty mieszamy i wkładamy do niej poporcjowane mięso. Dokładnie mieszamy. Odstawimy na przynajmniej 2 godziny do lodówki.
Krok 1 - Miodowo-estragonowy królik foto
2
Masło i olej rozgrzewamy na patelni i obsmażamy królika.
Krok 2 - Miodowo-estragonowy królik foto
3
Cebulę siekamy i wrzucamy do rondla na rozgrzany olej. Kiedy się zeszkli dodajemy posiekany czosnek i gałązki ziół.
Krok 3 - Miodowo-estragonowy królik foto
4
Królika przekładamy do cebuli, zalewamy wrzątkiem i dusimy do miękkości mięsa.
Krok 4 - Miodowo-estragonowy królik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 21.10.2016 21:07
bardzo dobry
Malinka 05.01.2016 13:17
Mmmm, króliczek...pycha!
anka1988 05.01.2016 09:44
królika polubiłam od pewnego czasu, gotując go synkowi. tak przyrządzony na pewno jest pyszny!
IZABELA29 05.01.2016 07:39
Bardzo dobre i delikatne mięsko
sliwka 04.01.2016 21:11
Ciekawy przepis;))
kasiaw 04.01.2016 21:07
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak