Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo cynamonowe śliwki w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
śliwki 3 szt
miód wrzosowy 6 łyżeczek
cynamon
jajko 1
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo cynamonowe śliwki w cieście

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości około 1 - 1,5 cm - 18 sztuk.
Krok 1 - Miodowo cynamonowe śliwki w cieście foto
2
Śliwki przekrawamy i usuwamy pestki. Na śliwce umieszczamy łyżeczkę miodu i odrobinę cynamonu. Na każdą połówkę śliwki przypadają trzy paseczki ciasta, które zaplatamy w formie koszyczka.
Krok 2 - Miodowo cynamonowe śliwki w cieście foto
3
Rozbełtanym jajkiem smarujemy każde z ciastek i układamy na naczyniach żaroodpornych ewentualnie na papierze do pieczenia. Obsypujemy płatkami migdałowymi.
Krok 3 - Miodowo cynamonowe śliwki w cieście foto
4
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Smacznego
Krok 4 - Miodowo cynamonowe śliwki w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.06.2013 13:45
fantastyczny pomysł
Amellia 11.12.2012 15:51
pyszne
gosia56 10.12.2012 17:14
super
Klausia 10.12.2012 11:51
to może być dobre :) dodaję do siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak