Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe pierniczki zaparzane

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
miód naturalny 15 dag
cukier 15 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
masło 5 dag
jajko 1 szt
lukier 1 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe pierniczki zaparzane

Kroki postępowania

1
Miód, masło i cukier włożyć do garnka i zagotować, wsypać przyprawę, wymieszać.
Krok 1 - Miodowe pierniczki zaparzane foto
2
Do przesianej mąki wlać rozpuszczony gorący miód i wymieszać, Gdy masa przestygnie dodać sodę i jajko, dokładnie wyrobić na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć n 1-2 godziny.
Krok 2 - Miodowe pierniczki zaparzane foto
3
Następnie ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować.
Krok 3 - Miodowe pierniczki zaparzane foto
4
Foremką wykrawać pierniczki.Ułożyć na przygotowanej blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temp 170 stopni.
Krok 4 - Miodowe pierniczki zaparzane foto
5
Upieczone zimne pierniczki ozdobić według uznania.
Krok 5 - Miodowe pierniczki zaparzane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.01.2015 10:22
wyglądają super
Konczi 10.01.2014 07:25
bardzo fajnie się prezentują
msmariusz 10.01.2014 00:00
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak