Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe bułeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
drożdże 2 dag
mleko 3/4 szkl
jajko 1 szt
miód 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe bułeczki

Drożdże rozmieszać w niewielkiej ilości mleka i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, dodać miód, sól resztę mleka oraz wyrośnięty rozczyn i wyrobić ciasto, które następnie pozostawić do wyrośnięcia. Po tym czasie z ciasta formować małe bułeczki, które następnie układać na blaszce do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem oraz posypać ulubionymi ziarnami. Bułeczki piec w temp. 200 st przez ok. 25 min, aż będą miały złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 23.08.2014 21:22
pycha śniadanko
Bernadeta1 20.08.2014 19:46
na pewno smaczne takie bułeczki
Seba 18.08.2014 15:31
pyszne bułeczki
JOANNA16 17.08.2014 09:10
pyszne śniadanko))
gusia1000 16.08.2014 23:33
Prosto, szybko, tanio, smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak