Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa marchewka.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew pół kilo
miód 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól i pieprz
natka pietruszki kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa marchewka.

Marchewkę obrać,umyć i ugotować do miękkości,następnie odcedzić.
Do odcedzonej marchewki dodać masło i miód,smażyć kilka minut aż marchewka będzie szklista.
Natkę pietruszki opłukać,osuszyć i drobno pokroić.Następnie dodać do marchewki.
Marchewkę przyprawiać do smaku solą i pieprzem.Podawać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 06.11.2015 19:05
Dziękuję.:)
gusia1000 25.01.2015 00:41
Zdrowa przekąska.
Babeczka35 10.01.2015 14:25
Dziękuję,taka marchewka jest bardzo smaczna i zdrowa:)
wwwiolka 10.01.2015 13:25
Bardzo fajny przepis.
bhb8 10.01.2015 13:17
dobry dodatek do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak