Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miód maliniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok malinowy 5 litrów
miód płynny 5 litrów

Przepis i sposób przygotowania na: Miód maliniak

Wlać do beczułki kilka litrów miodu płynnego i tyle samo litrów soku malinowego. Gdy miód się rozpuści przelać do butli, obwiązać otwór płótnem i tak zostawić, aby fermentował. Gdy osad opadnie, przefiltrować przez gazę, znowu zlać do butli i zostawić na około pół roku. Wlewać do 2/3 wysokości naczynia, aby miód miał miejsce na fermentację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Baska Kaska 09.08.2011 08:15
fajne
aisoglam 08.12.2010 18:40
Lubię takie desery ;)
RenataZ-et 05.12.2010 17:16
Słodkie i pyszne ;)
Margo1 03.12.2010 17:47
to musi być bardzo słodkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak