Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintajowy krem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 500 g
kajzerka
mleko 1/2 szklanki
cebule 2 sztuki
jajko 2 sztuki
starty ser żólty 2 dkg
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: mintajowy krem

na 10 minut odstawiam zalane mlekiem filety z mintaja i pokrojoną w kostkę kajzerkę. Dodaję zrumienione na maśle i pokrojone w kostki cebule. Masę przepuszczam przez maszynkę i łączę z jajkami. Dodaję jeszcze ser i przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszaną masę wkładam do natłuszczonej masłem formy i piekę w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 16:43
konsystencja kremu sprawi, że zje go nawet chory tata, a przy tym będzie zdrowy, bo ryby mają sporo zalet
sznycel 06.08.2012 18:45
rybki na kolację dostarczają dużo dobrego białka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak