Mintaj zawinięty w kapustę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    60 dag
  • kapusta biała

    1 szt
  • masło

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kapusty zdjąć ok 10 liści (wierzchnich). liście umyć i wrzucić na 5 min . do wrzątku, następni osączyc liscie. pozostałą kapustę poszatkować i zeszklić na maśle, doprawićdo smaku.Rybę podzielić na 4 części.Sparzone liscie kapusty układaćp o3 szt na to położyć odrobinę duszonej kapusty, porcję filetów, na wierzch położyć duszoną kapustę, zawijać jak roladę i spiąć wykałaczkami.Całość dusić pod przykryciem ok 15 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danusia19671 21.05.2012 16:08
rewelacyjne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat