Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z sosem warzywnym
Kroki postępowania
Mieszamy i smażymy przez chwilę.
Następnie obtaczamy je w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
filet z mintaja | 1 kg |
jajko | 1 szt |
mąka | 3 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 6 łyżek |
sól | |
pieprz | |
olej do smażenia |
marchew | 600 g |
pieczarki | 300 g |
pietruszka | 3 szt |
cebula | 3 szt |
por | 1 szt |
seler | 1 szt |
papryka czerwona | 1 szt |
bulion | 100 ml |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
musztarda | 1 łyżka |
koperek | 2 łyżki |
olej | 2 łyżki |
sól | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: