Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z sosem pomidorowym i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 600 gram
jajko 2 sztuki
mąka kukurydziana 1 szklanka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia 2 łyżki
cebula 3 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1 słoik
śmietana kremowa 30% 1 kubeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z sosem pomidorowym i cebulą

Kroki postępowania

1
Mintaja myjemy , osuszamy i obsypujemy przyprawą do ryb Prymat.
Krok 1 - Mintaj z sosem pomidorowym i cebulą foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę . Smażymy na oleju, następnie posypujemy ostrą papryka.
Krok 2 - Mintaj z sosem pomidorowym i cebulą foto
3
Przygotowujemy panierkę: do talerza wsypujemy mąkę kukurydzianą oraz roztrzepane jajka.
Krok 3 - Mintaj z sosem pomidorowym i cebulą foto
4
Mintaja panierujemy najpierw w jajku potem w mące kukurydzianej. Następnie rybę przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy.
Krok 4 - Mintaj z sosem pomidorowym i cebulą foto
5
Do podsmażonej cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy składniki.
Krok 5 - Mintaj z sosem pomidorowym i cebulą foto
6
Następnie dodajemy śmietanę i mieszamy do połączenie składników.
Krok 6 - Mintaj z sosem pomidorowym i cebulą foto
7
Na talerzu układamy usmażonego mintaja, na niego nakładamy sos pomidorowo- cebulowy. Rybę podajemy z ryżem . Smacznego!!
Krok 7 - Mintaj z sosem pomidorowym i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak