Mintaj z pieprzem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    4 kostki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • olej

    2-3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieprz utłuc lekko w moździerzu, obtoczyć w nim kostki ryby i wstawić na 30 min do lodówki. Następnie rybę posolić i upiec na grillu lub obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Podawać z ziemniakami i surówką sezonową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 07.01.2011 16:25
bez pieprzenia też chętnie zjem rybkę
Babciagramolka 19.12.2010 08:31
Czasem najprostsze przepisy sa najlepsze
rakow2 03.10.2010 15:46
może być inna ryba z pieprzem czy mintaj ma wyłączność?
Barbara55 18.08.2010 14:48
lubię ryby, tylko mintaj jest trochę za suchy
noculos 21.06.2010 19:05
Bardzo lubie ryby, ten przepis na mintaja jest bardzo dobry, bo prosty i szybki. Oprócz tego napewno świetnie smakuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat