Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fileta z mintaja 1 kg
mrożonego lub świeżego
mąka do obtaczania
olej do smażenia
małych pieczarek 500 g
masła 150 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z pieczarkami

Pieczarki oczyścić i pokroić na cztery części. Filety ( jeśli mrożone rozmrozić ), opłukać i osuszyć. Każdy kawałek przeciąć na dwie części, oprószyć solą i pieprzem i zostawić na 10 minut. Po tym czasie każdy kawałek obtoczyć w mace i smażyć na złoty kolor z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone kawałki układać na półmisek lub inne naczynie. Na drugiej patelni roztopić masło wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć około 8 minut od czasu do czasu mieszając. Posolić i popieprzyć do smaku i dalej smażyć około 3 minuty. Gorące pieczarki razem z masłem wyłożyć na usmażone kawałki ryby. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 27.04.2013 22:31
fajne danie
msmors 27.04.2013 22:05
smaczne danie
miki47 27.04.2013 21:48
same pyszności
Sylwia26 27.04.2013 21:25
ślinka leci...mniam
Janina 27.04.2013 20:41
Bardzo smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak