Mintaj w cieście serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fileta z mintaja

    1 kg
  • sól

  • pieprz kolorowy

  • Ciasto:

  • jajka

    3
  • serka topionego gouda

    100 g
  • sera żółtego Gouda

    100 g
  • mąki pszennej

    2 łyżka
  • mąki kukurydzianej

    2 łyżka
  • mleko

    100 ml
  • przyprawy ognisty smok

    2 szczypta
  • sól

  • pieprz

  • mąka do obtaczania

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mintaja ( miałam rozmrożony ) umyć i osuszyć, przekroić na dwie części.
Oprószyć solą i pieprzem.
W blenderze zmiksować składniki na ciasto, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdziorka6 18.08.2012 18:55
coś bardzo ciekawego
tomosatomos 08.04.2012 17:26
muszę zrobić
cukiereczek 04.04.2012 12:38
apetyczne
Kekerboom 02.04.2012 17:40
wygląda apetycznie ;)
Monika111 02.04.2012 17:35
piękny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat