Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miniserniczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka czerwona 2 sztuki
serek homogenizowany 1 opakowanie
gorąca woda

Przepis i sposób przygotowania na: Miniserniczki

Galaretkę jagodową przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowanie. Przelewamy do foremek na wysokość 1/3 i wsadzamy do lodówki. Zostawmy trochę galaretki rozpuszczonej na wierzch babeczek/ Galaretkę arbuzową rozpuszczamy w połowie szklance wody i dodajemy serek homogenizowany. Mieszamy. Jak galaretka trochę stężeje dolewamy na to galaretkę z serkiem homogenizowanym do foremek z galaretką. Pozostawioną galaretkę jagodową nalewamy do foremek gdy stężeje 2 warstwa deseru. Po tym jak 3 galaretka się zsiądzie deser jest gotowy do spożycia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

odjechana 13.10.2014 00:08
Pyszności! :) Robię podobne, ale jeszcze dodaję okrągłe biszkopciki jako spód serniczków :)
Grazyna0211 12.10.2014 17:17
bardzo apetyczne
marcia15 12.10.2014 13:35
ale piękne :)
Kluska_87 12.10.2014 13:21
ale ładne :)
bhb8 12.10.2014 11:37
wyglądają apetycznie :)
jasiek 12.10.2014 10:37
ciekawy deser
VioletoweKucharzenie 12.10.2014 10:17
poproszę o taki jeden bo wygląda apetycznie
Edith85 12.10.2014 10:15
śliczne serniczki :)
dodi 12.10.2014 09:58
apetycznie wygląda
Ewelina1991 12.10.2014 09:57
fajne serniczki
cukiereczek 12.10.2014 09:53
idealna przekąska na rodzinne spotkanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak