mini-kanapeczki z pasta oliwkowo-chrzanowo-tuńczykową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Chrzan śmietankowy Smak

    1 1/2 łyżeczki
  • majonez

    2 łyżeczki
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • oliwki zielone

    8 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • sól morska

    do samku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - mini-kanapeczki z pasta oliwkowo-chrzanowo-tuńczykową foto
Przygotować mini kanapeczki z bagietki wedle smaku i uznania: mogą być z serem białym, serkiem ziołowym Almette, z wędliną i serem żółtym.
Przyrządzic pastę: tuńczyka odcedzić, przełożyć do miseczki, dodać sól, pieprz.
Krok 2 - mini-kanapeczki z pasta oliwkowo-chrzanowo-tuńczykową foto
Do tuńczyka dodać chrzan i majonez oraz pokrojone na kawałki oliwki. Wymieszać i nakładać na kanapki.
Krok 3 - mini-kanapeczki z pasta oliwkowo-chrzanowo-tuńczykową foto
Na wierzch położyć plaster pomidora/ogórka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 16.07.2013 08:09
bardzo lubię takie kanapeczki
Bernadeta1 19.06.2013 11:08
smaczne kanapki
Ewa6274879 11.08.2012 23:35
bardzo fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat