Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini zapiekanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1/2 długiej
papryka czerwona 1
ogórki kiszone 2
masło
majonez 2 łyżki
polędwica 100 drobiowa
ketchup 1 łyżka
ser gouda 60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mini zapiekanki

Kroki postępowania

1
Bagietkę kroimy ze skosa na ok. 1-1,5 cm kromki. Każdą kromkę smarujemy masłem. Polędwicę kroimy w paski i układamy na bagietkach.
Krok 1 - Mini zapiekanki foto
2
Paprykę myjemy, osuszamy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Po czym układamy ją na polędwicy. Ogórki kiszone kroimy w plastry i po plastrze układamy na papryce.
Krok 2 - Mini zapiekanki foto
3
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy "zapiekanki". Zapiekamy w piekarniku ok. 15 minut w temp. 200 stopni.
Krok 3 - Mini zapiekanki foto
4
W tym czasie majonez mieszamy z ketchupem w małej miseczce.i sosem polewamy gotowe zapiekanki.
Krok 4 - Mini zapiekanki foto
5
Sosem polewamy gotowe zapiekanki.
Krok 5 - Mini zapiekanki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 09.03.2014 22:19
pyszne są takie zapiekanki
Milka100 19.11.2013 09:56
świetny pomysł i apetyczne
Aannkaa82 18.11.2013 21:32
Lubie takie mini zapiekanki :) ja robie co prawda z innymi dodatkami ale takie małe lepiej mi smakują :)
Mniam 18.11.2013 10:28
Bardzo lubię takie zapiekaneczki.
Kulinarna Ja 17.11.2013 19:59
fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak