Mini zapiekanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1/2 długiej
  • papryka czerwona

    1
  • ogórki kiszone

    2
  • masło

  • majonez

    2 łyżki
  • polędwica

    100 drobiowa
  • ketchup

    1 łyżka
  • ser gouda

    60 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mini zapiekanki foto
Bagietkę kroimy ze skosa na ok. 1-1,5 cm kromki. Każdą kromkę smarujemy masłem. Polędwicę kroimy w paski i układamy na bagietkach.
Krok 2 - Mini zapiekanki foto
Paprykę myjemy, osuszamy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Po czym układamy ją na polędwicy. Ogórki kiszone kroimy w plastry i po plastrze układamy na papryce.
Krok 3 - Mini zapiekanki foto
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy "zapiekanki". Zapiekamy w piekarniku ok. 15 minut w temp. 200 stopni.
Krok 4 - Mini zapiekanki foto
W tym czasie majonez mieszamy z ketchupem w małej miseczce.i sosem polewamy gotowe zapiekanki.
Krok 5 - Mini zapiekanki foto
Sosem polewamy gotowe zapiekanki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 09.03.2014 22:19
pyszne są takie zapiekanki
Milka100 19.11.2013 09:56
świetny pomysł i apetyczne
Aannkaa82 18.11.2013 21:32
Lubie takie mini zapiekanki :) ja robie co prawda z innymi dodatkami ale takie małe lepiej mi smakują :)
Mniam 18.11.2013 10:28
Bardzo lubię takie zapiekaneczki.
Kulinarna Ja 17.11.2013 19:59
fajny pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat