Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini torciki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krem

margaryna 10 dag
cukier puder 2 łyżki
budyń waniliowy 1 sztuka
mleko 1 szklanka

Dodatkowo

maliny świeże do dekoracji
herbatniki oblane w czekoladzie 24 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Mini torciki

1. Gotujemy budyń z jednej szklanki mleka i odstawiamy do wystygnięcia.
2. Margarynę Kasię ucieramy na puszystość. Dodajemy cukier puder i jeszcze chwilkę ucieramy.
3. Stopniowo do margaryny dodajemy budyń przy tym ucierając. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
4. Na ciastka wyciskamy rozetki i składamy torciki. Na wierzchu wyciskamy jedną dużą rozetkę i dekorujemy maliną.
5. Gotowe! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak