Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tarty na francuskim cieście

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pomidory 2 szt./mięsiste
ser żółty 10 dag
pieprz do smaku
żółtko jajek 1 szt
ketchup dowolny
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tarty na francuskim cieście

Wykonanie:
Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka a literatką nacinamy w środku centymetr od brzegu, tak aby ciasto nie wypadło. Następnie smarujemy brzegi rozmąconym żółtkiem, środek natomiast smarujemy ketchupem, nakładamy pokrojone pomidory i posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu posypujemy pieprzem i dekorujemy listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 02.06.2017 16:38
w sam raz na raz:)
ilka01 01.06.2017 16:57
Super przepis ☺
Ada-Gaba 31.05.2017 14:47
pomysłowa przystawka
olkaaa 31.05.2017 11:16
bardzo fajne
mirosława4 31.05.2017 10:49
świetna przekąska
Róża1 31.05.2017 06:55
bardzo smaczna przekąska !!!!!!!!
Krzysztof15 31.05.2017 06:12
super wyglądają
Aleksandra/Olcia 30.05.2017 21:26
w sam raz na raz:-)
agnieszka214 30.05.2017 20:25
Fajna przekąska mniam
cukiereczek 30.05.2017 19:47
bardzo fajne
pestka 30.05.2017 19:32
bardzo smaczna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak