Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Mini pulpeciki z ogórkiem i sosem Sriracha

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Mini pulpeciki z ogóreczkami konserwowymi SMAK to przepis na szybką przekąskę lub smakołyk na przyjęcie, który błyskawicznie znika z talerzy. Pikantnej nuty nadaje potrawie orientalny sos Sriracha.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe
250 gramów
mięso mielone wołowe
250 gramów
szalotka
1 sztuka
czosnek
1 ząbek
jajko
1 sztuka
ogórki konserwowe Smak
8 sztuk
Sól himalajska Prymat w młynku
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
olej
do smażenia
sos Sriracha
do podania
szczypiorek
do podania
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pulpeciki z ogórkiem i sosem Sriracha

Przepis na bardzo smaczne, mini pulpeciki z konserwowym ogórkiem i pikantnym sosem Sriracha. Szczególnie dobrze sprawdzają się jako przekąska, podane podczas karnawałowej imprezy.

1. Szalotkę i czosnek drobno pokrój i podsmaż na patelni.

2. W misce połącz oba mięsa. Dodaj jajko, podsmażoną szalotkę i czosnek, pokrojone w plasterki ogóreczki oraz sól i pieprz. Wymieszaj do połączenia się składników.

3. Z mięsa formuj kulki wielkości orzecha włoskiego.

4. Uformowane kilku smaż na dobrze rozgrzanym oleju.

5. Pulpeciki nabij raz z plastrem ogóreczka na ozdobne wykałaczki, polej sosem Sriracha i posyp posiekanym szczypiorkiem.

Wypróbuj także inne przepisy na przekąski lub najlepsze dania z ogóreczkami SMAK.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak