Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pulpeciki z dodatkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
marchew 10 dag
cebula 10 dag
seler konserwowy 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
bazylia 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pulpeciki z dodatkami

Bierzemy średnią miską i dodajemy do niej mięso mielone , następnie ścieramy na tarce marchewkę i dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę kroimy w drobną kostkę , seler konserwowy dodajemy jedną łyżkę. Następnie wbijamy jajko dodajemy bułke tartą oraz przyprawy bazylię ,zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Gdy dodamy wszystkie składniki wszystko razem mieszamy i formujemy małe kulki. Na rozgrzaną patelnię dajemy nasz pulpety i smażymy aż będą ładnie zarumienione z każdej strony. Gotowe pulpety podajemy z kaszą gryczaną i czerwoną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 12.02.2015 09:51
Świetne pulpeciki na pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak