Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini -pizze z grzybami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i 3/4 szklanki
woda letnia 0,5 szklanki
olej 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
drożdże świeże 2,5 dkg
ser żółty 100 g
pieczarki 250 g
cebula 1/2 szt
tłuszcz do smażenia 2-3 łyżki
ketchup łagodny 100 ml
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 3 łyżeczki
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mini -pizze z grzybami i serem

Przygotować wszystkie składniki. Drożdże rozpuścić z odrobiną wody i szczyptą cukru, Jak wyrosną dodać mąkę , sól i wodę wyrobić ciasto i odstawić na chwilę aby wyrosło .
W między czasie usmażyć grzyby z cebulką pokrojoną na tłuszczu .
Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę i wykrawać placuszki , posmarować ketchupem ,posypać przyprawą .Układać grzyby usmażone i posypać startym serem na tarce.
Piec w 190 stopniach 15 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 02.04.2016 22:19
Nie ma jak domowa pizza
Maridka19 02.04.2016 16:35
lubię takie mini pizze :)
KORAL 02.04.2016 16:00
Aj, lubię takie , szkoda że mi nie wolno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak