Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini kruche faworki

2.0
(5)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Nietypowy pomysł na faworki.

Składniki:

faworki

mąka tortowa 1 szklanka
cukier puder 0.25 szklanki
margaryna 10 dag
żółtko jajek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini kruche faworki

1. Ciasto:

Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Wałkujemy ciasto bardzo cienko, kroimy w małe prostokąty, na środku każdego robimy nacięcie i przeciągamy przez nie jeden koniec. Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.


2. Pieczenie:

Pieczemy przez około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 30.01.2019 11:16
Pomysłowo i na pewno smacznie i zdrowiej.;)
Babeczka35 29.01.2019 18:42
Idealne do pochrupania :) Mniam :)
bietka 29.01.2019 18:38
Takie pieczone faworki, na pewno są zdrowsze od smażonych : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak