Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini krakersy z pastą jajeczną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

krakersy 1 paczka

Pasta

jajko 5 sztuk
dymki ze szczypiorkiem 2 sztuki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
majonez tradycyjny 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
koper świeży do dekoracji

Porada

Szybka przekąska na krakersach z pastą jajeczną, do przygotowania w kilka chwil, jest smaczna, efektowna, i co najważniejsze znika w kilka chwil.

Przepis i sposób przygotowania na: Mini krakersy z pastą jajeczną

1. Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę dymkę posiekać drobniutko, połączyć z jajkami, dodać chrzan, majonez oraz śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać na gęstą pastę. Małą łyżeczką nakładać porcjami na krakersy , udekorować świeżym koperkiem. Podawać natychmiast.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 18.04.2017 08:53
zjadłabym taką kanapeczkę
mirosława4 17.04.2017 18:53
fajna przystawka i nie tylko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak