Przepis i sposób przygotowania na: Mini kotleciki mielone z warzywami a'la szaszłyk
Bardzo lubimy kotleciki mielone, ale ile razy można je jeść takie same?
Dla odmiany zrobiłam mini kotleciki a'la szaszłyki: z papryką, cukinią, pieczarkami i cebulą. Doprawione przyprawą Prymat Grill do Kurczaka wyszły pyszne!
Przekonaj się sam!
przygotowanie:
Obierz warzywa i cebulę. Cukinię pokrój w talarki o grubości około 0,5 cm. Paprykę pokrój na większe kawałki. Pieczarki małe daj w całości, zaś większe przekrój wzdłuż na 2 połówki.
Do mięsa dodaj jajko i dokładnie wyrób je ręką na kleistą masę. Wsyp przyprawy i zwilżonymi dłońmi formuj nieduże kulki.
Na patyki nałóż na przemian warzywa z kulkami mielonymi.
Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej szaszłyki. Posmaruj je pędzelkiem maczanym w oleju i posyp lekko przyprawą Prymat Grill do Kurczaka.
W piekarniku ustaw opcję "duży grill" i temperaturę 200 stopni C. Na środkowym poziomie wstaw blachę i grilluj szaszłyki przez 25 minut.
Po tym czasie delikatnie obróć szaszłyki. Ustaw opcję termoobieg oraz temperaturę 160 stopniu C i piecz przez około 8 minut.
Smacznego!