Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini kabanosy w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 150 g
kabanos 160 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mini kabanosy w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na paski grubości ok. ½-1 cm. Kabanosy owijamy paskami ciasta, tak, żeby końce ciasta połączyły się.
Krok 1 - Mini kabanosy w cieście francuskim foto
2
Kiełbaski układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w taki sposób, żeby łączenia ciasta były od spodu. Możemy ciasto francuskie posmarować rozmąconym jajkiem, wtedy ładniej się zarumieni, ale nie jest to konieczne.
Krok 2 - Mini kabanosy w cieście francuskim foto
3
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez ok. 15 minut.
Podajemy jako przekąskę, najlepiej z sosem, ja podałam z ketchupem z cukinii, który pasował idealnie.
Krok 3 - Mini kabanosy w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.06.2013 10:41
super smaczna przekąska:-)
reniatka 07.10.2012 21:33
rewelacja!
Magula 25.09.2012 19:59
uwielbiam fantazje z ciasta francuskiego
everything 25.09.2012 14:42
ciekawe
biatriss 25.09.2012 14:34
jadłam z parówką, super smakuje
Sylwia56
Sylwia56 25.09.2012 10:21
uwielbiam
gosia56 25.09.2012 10:20
bardzo fajna i szybka przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak