Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini grzanki maślano - ziołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 6 małych
masło 1 kostka
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mini grzanki maślano - ziołowe

Masło ogrzewamy do temperatury pokojowej. Czosnek obieramy i ścieramy na drobnej tarce lub bardzo dokładnie rozgniatamy. Dodajemy do masła, razem z ziołami prowansalskimi. Doprawiamy też do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Małe bagietki, najlepiej lekko czerstwe, kroimy pod lekkim skosem w kromki ok 1 cm szerokości. Smarujemy przygotowanym masłem z dwóch stron. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i układamy przygotowane kromki na ruszcie. Pod nie podkładamy blaszkę, ponieważ tłuszcz może kapać. Pieczemy ok 5 minut, aż ładnie się przyrumienią. Po ostudzeniu mocno stwardnieją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.05.2016 21:49
bardzo smaczne :-) , palce lizać :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak