Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini babeczki z żurawiną i bitą śmietaną

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąja pszenna 65 g
mąka ziemniaczana 60 g
cukier puder 80 g
margaryna 100 g
śmietanka kremowa 150 ml
cukier puder 2 łyżeczka
śmietanfix 1 łyżek
ozdoby cukiernicze
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Mini babeczki z żurawiną i bitą śmietaną

Żurawinę kroimy na mniejsze kawałki.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy margarynę.
Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dokładnie mieszamy po czym dodajemy ubite białka i suszoną żurawinę.
Delikatnie łączymy składniki.
Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości małych papilotek na pralinki.
Pieczemy około 15 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfixem.
Za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy wystudzone babeczki i posypujemy je ozdobami cukierniczymi.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 05.01.2013 12:20
Ładnie wyglądają-babeczkowe wypieki widzę u Ciebie.
Paolcia 05.01.2013 12:19
bajeczne :)
Sylwia26 05.01.2013 11:49
apetycznie wyglądają
IwonaKa 05.01.2013 11:33
ale śliczne kolorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak