Mini babeczki z filecikami anchois

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    200g
  • masło

    100g
  • jajko

  • serek ziołowy

    1 opakowanie
  • oliwki zielone

  • sól

  • anchois

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schłodzone masło siekamy z mąką i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Foremki do babeczek wylepiamy ciastem i pieczemy ok 10 minut. Ja użyłam takich najmniejszych "na jeden gryz".

Gdy ostygną babeczki napełniamy serkiem. Najefektowniej zrobić to szprycą do kremu, ale można też oczywiście po prostu nałożyć go małą łyżeczką.

Na serku układamy zwinięty w rulonik filet anchois i ozdabiamy oliwką z nadzieniem paprykowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 17.11.2013 10:49
bardzo pomysłowe
tomosatomos 08.04.2012 17:45
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat