Milanesa z wołowiny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Steki wołowe

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • czosnek

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag steków wołowych - u nas rostbef, sól i pieprz do smaku, czosnek, 2 jajka, 1/4 szklanki natki pietruszki, pół szklanki mleka, mąka, bułka tarta, olej do smażenia.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso pokroić w cienkie plastry. Doprawić solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z mlekiem i natką. Mięso panierować w mące, masie jajecznej i bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maryśka 12.05.2011 21:11
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat