Miks sałat z jajem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mix sałat

    150 g
  • granat

    1
  • rzeżucha

    2 łyżki
  • jaja na twardo

    2
  • żurawina

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • ketchup

    1 łyżka
  • curry

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoc granatu obrać, wyjąć owoce, w międzyczasie jajka ugotować na twardo. Migdały pokruszyć na drobne kawałki. Sałaty wsypać do miski, dodać do nich pozostałe składniki (żurawinę,granat, migdały, rzeżuchę), wymieszać. Jajka pokroić na ćwiartki i również wrzucić do miski z sałatami . Następnie przygotować sos: Majonez, musztardę, keczup i curry dobrze wymieszać blenderem. Polać nim sałatę i lekko przemieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monia 09.10.2013 09:51
Coś innego, spróbowałabym :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat