Migdałowy jeżyk

Migdałowy jeżyk

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 1/2szkl
  • mąka krupczatka

    1szkl
  • margaryna

    1kostka
  • cukier

    1 1\\2szkl
  • jajko

    3
  • mleko

    1\\2szkl
  • proszek do pieczenia

    1łyżeczka
  • kakao

    6łyzek
  • migdały

    5dag
  • cukier wanilinowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Migdałowy jeżyk

Margarynę ,cukier ,mleko i kakao zagotować(odlać jedną szkl na polewę).Ostudzić,dodać 3całe rozbite trzepaczką jajka,cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Po dokładnym wymieszaniu przełożyć ciasto do wąskiej formy wysmarowanej masłem i piec na wolnym ogniu .Jeszcze gorące ciasto oblać polewą (wcześniej zageszczoną 2 łyżkami kakao).Lekko zastygająco powierzchnie naszpikować smażonymi ,obranymi z łupek migdałami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Ewa111 29.11.2011 20:07
kiedyś robiłam jak dzieci były małe
ronald88 31.07.2011 09:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat