Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

migdałowy camembert na sosie z granatów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

camembert 1 szt.
płatki migdałowe 1/2 paczki
jajko 1 szt.
mąka 1/2 szkl.
granat 1 szt.
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
masło 2 łyżki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: migdałowy camembert na sosie z granatów

pokrój camembert na cztery części,
panieruj w mące, jajku i płatkach migdałowych
w małym rondelku zrób syrop z wody i cukru,
gotuj do zgęstnienia
3/4 granatu obierz dokładnie ( bez białych skórek) i dorzuć do syropu
dopraw sosem sojowym, solą, pieprzem i sokiem z cytryny, gotuj mieszając aż do odparowania i zgęstnienia
blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, poukładaj serki i polej odrobiną roztopionego masła

piecz ok. 6-7 minut
podawaj na gorącym sosie, posypując świeżym granatem

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

InDaMiętekKitchen 07.01.2013 18:30
bardzo dziękuję :)
InDaMiętekKitchen 07.01.2013 18:30
bardzo dziękuję :)
wyjadacz 04.01.2013 22:52
Bomba!
Arnika 03.01.2013 11:35
Super!
InDaMiętekKitchen 03.01.2013 09:45
dziękuję za wszystkie miłe komentarze :) życzę smacznego !
miroslawa 03.01.2013 05:04
super propozycja
InDaMiętekKitchen 02.01.2013 22:30
zapewniam, że tak :P
Fiffi 02.01.2013 22:28
świetnie się prezentuje i tak też smakuje
InDaMiętekKitchen 02.01.2013 22:02
bardzo polecam, wygląda pięknie, robi wrażenie i jest przepyszne :)smacznego !
Noruas 02.01.2013 20:49
wow, jestem pod wrażeniem. pyszne połączenie. Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak